Wij hebben openstaande vacatures!

Samensteller / Lasser

 

28-10-2021 - Artikel Actief

Fekkes Mechanical Design is altijd op zoek naar technisch talent

Hidde en Bianca Fekkes met op de voorgrond een 3d-model en krachtenberekening van een Liebherr 944R graafmachine compleet omgebouwd tot transportbandkraan.

Hidde en Bianca Fekkes met op de voorgrond een 3d-model en krachtenberekening van een Liebherr 944R graafmachine compleet omgebouwd tot transportbandkraan. (Foto: Actief Media)
 

wo 27 okt 2021, 15:56 

Hidde Fekkes startte in 2000 Fekkes Mechanical Design in Garyp. Voor bedrijven in binnen- en buitenland bedenkt, ontwerpt en bouwt hij machines, van concept tot eindproduct. Dit doet hij met een team van acht mensen. Technische medewerkers zijn echter schaars, daarom haalt hij ze het liefst binnen als ze nog op school zitten. Apuls cijfers & Advies helpt hem en zijn partner Bianca Fekkes, die ook in het bedrijf zit, om in de dagelijkse drukte naar de toekomst te blijven kijken.

Toen het echtpaar in 2015 een wat langere vakantie nam, kwam het onderwerp pensioenopbouw ter sprake. “Wij zeiden: ‘Wij moeten nu toch wat gas gaan geven”’, zegt Bianca Fekkes. Niet lang daarna verhuisden ze het bedrijf van een kleiner bedrijfspand aan de Eendrachtsweg in Garyp, naar een grote boerderij met loods aan de Westerein in hetzelfde dorp. Een aantal jaren later werd de loods verhoogd met 3,65 meter. Volgens de ondernemer heeft het bijgedragen aan de groei van de afgelopen jaren. “Klanten zagen dat wij de ruimte hadden en zo werden de projecten ook groter.” 

Machines van 80 ton
Het ingenieursbedrijf ontwikkelt en bouwt soms onderdelen die op een keukentafel passen, de andere keer machines van 80 ton. Sinds twee jaar beschikt Fekkes Mechanical Design over een CNC-gestuurde snijtafel die tot wel 200 millimeter dik plaatmateriaal kan snijden. Ook werd er geïnvesteerd in een lijnboor en mobiele kottermachine.

De medewerkers zijn echter het belangrijkste kapitaal van het bedrijf. Het is echter lastig om aan technisch personeel te komen, weet Bianca Fekkes. “Wij proberen daarom in samenwerking met de scholen leuke werkplekken te creëren, zodat jongeren hier ook na het werk- en leertraject blijven werken.” Door middel van een crossautoteam met een meer dan 700 pk sterke Toyota Starlet wordt er gewerkt aan teambuilding. 

Momenteel zoeken ze nog een werktuigbouwkundig ingenieur, meldt haar echtgenoot. “Deze persoon zou dan taken van mij kunnen overnemen, zodat ik meer tijd voor het bedrijf heb.” Kijk voor meer informatie over deze vacature op www.fekkesmechanicaldesign.nl/over-ons, bel 0511-522110 of stuur een e-mail naar info@fekkesmechanicaldesign.nl.

(bron: https://www.actiefonline.nl/nieuws/algemeen/50516/fekkes-mechanical-design-is-altijd-op-zoek-naar-technisch-talent)


04-03-2019 - Loods verhoogd

Vrijdag 01-03-2019 is na een lange tijd van prefab werk en voorbereiding onze achterste loods met 3.7 meter verhoogd. De ideeën hiervoor lagen al een tijdje op tafel. Met deze verhoging hebben wij beschikking gekregen tot het gebruik van onze 2 bovenloopkranen. Nu de verhoging eenmaal is uitgevoerd hebben wij nu een hijshoogte onder de kraan van 5 meter waardoor het werken makkelijker word en de veiligheid groter. Ook kunnen wij nu grote projecten overdekt afbouwen waardoor wij minder te maken hebben met verschillende weersomstandigheden.
 
                                             
 
                                              
 
                                             

 

08-02-2019 - Kress voor Amerika omgebouwd

Donderdag 07-02-2019 is de Kress die in opdracht van een staalfabrikant in Amerika moest worden omgebouwd, vertrokken bij ons van het terrein om bij de volgende halte afgebouwd te worden en opnieuw in de juiste kleur gezet te worden.

                 

                 

 

26-01-2019 - Dakkapel op loods geplaatst

Afgelopen dinsdag 22 januari is een dakkapel op de loods geplaatst. Deze dakkapel is gemaakt door een lokaal timmerbedrijf en is één van de veranderingen die gemaakt is voor de komst van onze nieuwe snijtafel. Nu de kapel is geplaatst, is er ruimte vrij gekomen voor een bovenloopkraan die het verplaatsen van plaatmateriaal van en naar de snijtafel gemakkelijker moet gaan maken.

 

                                                                     

 

20-11-2018 - Kress aangekomen

Afgelopen maandag is weer een Kress bij ons op het terrein aangekomen. Deze machine wordt omgebouwd tot vervoersmiddel voor walsproducten in de staalfabricage die verkeerd zijn geproduceerd. Wanneer deze gereed is gaat hij eveneens als de vorige ook weer op transport naar Amerika.

 
         

 

16-11-2018 - Nozzle test

Vanochtend een geslaagde test gehad met een klant. Betreft een nozzle test om uit te vinden welke het beste werkte voor het product.